Sprød granola til morgenmaden, på sunde quinoa direkte fra solskinsøen. Der findes ingen bedre måde at starte morgenen på!
Opskriften bliver til et mellemstørrelse patentglas fyldt med granola.
Ingredienser
- 1 dl quinoa (rå vægt)
- 1 dl tranebær
- 1 dl chiafrø
- 2 dl mandler
- 4 dl havregryn (finvalset)
- 1 dl sirup
Fremgangsmåde
- Quinoaen skylles og koges i rigeligt med vand i 10 minutter. Den kogte quinoa skylles i rindende koldt vand, og drænes. Herefter bages den i 10 minutter i ovnen på 185 grader varmluft. Vær opmærksom på at få spredt quinoaen ud i et tyndt lag på bagepapir på bagepladen. Formålet med at bage quinoaen, før den blandes med de resterende ingredienser, er at undgå at få en for fugtig granola.
- Hak mandlerne groft, og bland dem i en skål med tranebær, chiafrø, havregryn og quinoaen.
- Vend siruppen i skålen, og sørg for at alt er dækket godt til.
- Beklæd en bageplade med bagepapir, og spred granoalen tyndt ud.
- Bag granolaen ved 170 grader i 20 minutter, men tag bagepladen ud halvvejs og vend granoalen, så den ikke brænder på.
- Server granolaen på din yoghurt om morgenen, Velbekomme.
Opskriften er udviklet og skrevet af Mikkeline Wennerberg Larsen