Quinoa Granola

Sprød granola til morgenmaden, på sunde quinoa direkte fra solskinsøen. Der findes ingen bedre måde at starte morgenen på!

Opskriften bliver til et mellemstørrelse patentglas fyldt med granola.

Ingredienser

  • 1 dl quinoa (rå vægt)
  • 1 dl tranebær
  • 1 dl chiafrø
  • 2 dl mandler
  • 4 dl havregryn (finvalset)
  • 1 dl sirup

Fremgangsmåde

  • Quinoaen skylles og koges i rigeligt med vand i 10 minutter. Den kogte quinoa skylles i rindende koldt vand, og drænes. Herefter bages den i 10 minutter i ovnen på 185 grader varmluft. Vær opmærksom på at få spredt quinoaen ud i et tyndt lag på bagepapir på bagepladen. Formålet med at bage quinoaen, før den blandes med de resterende ingredienser, er at undgå at få en for fugtig granola.
  • Hak mandlerne groft, og bland dem i en skål med tranebær, chiafrø, havregryn og quinoaen.
  • Vend siruppen i skålen, og sørg for at alt er dækket godt til.
  • Beklæd en bageplade med bagepapir, og spred granoalen tyndt ud.
  • Bag granolaen ved 170 grader i 20 minutter, men tag bagepladen ud halvvejs og vend granoalen, så den ikke brænder på.
  • Server granolaen på din yoghurt om morgenen, Velbekomme.

Opskriften er udviklet og skrevet af Mikkeline Wennerberg Larsen

Se alle opskrifter
Vi anbefaler

Det Levende Køkken

Tag del i en kulinarisk rejse, hvor hver opgave, fra at skrælle en kartoffel til at bage en tærte, bliver en mulighed for at lære og udvikle sig. 'Det Levende Køkken' i Østermarie er mere end madlavning; det er et fællesskab, der inspirerer til personlig udviking og skaber livslange venskaber.

Her får du modet til at prøve nye ting, uanset om du er nybegynder eller erfaren kok. Lær at lave mad med produkter fra Food Bornholm, og bliv inspireret til en sundere og sjovere hverdag med mad.

Læs mere
image