Ingrid-ærte tærte

Dejlig sommer tærte, der både ser godt ud og smager himmelsk. Ingrid-ærterne giver tærten en dejlig fugt og tyngde der fint afbalanceres med bærerne på toppen.

Ingredienser

  • 6 æggeblommer
  • 200 gram sukker
  • 150 gram hvedemel
  • 200 gram smør
  • 110 gram mandler
  • 75 gram Ingrid-ærter (rå vægt)
  • En plade chokolade efter eget ønske
  • En kvart liter piskefløde
  • En teske vaniljepulver
  • En teske ahornsirup
  • Jordbær
  • Blå
  • Hindbær

Fremgangsmåde

Dag 1.

  • Sæt Ingrid-ærterne i blød natten over. Husk at lægge Ingridærterne i rigeligt vand, da de svulmer op til dobbelt størrelse

Dag 2.

  • Hæld vandet fra Ingrid-ærterne, skyl dem og kog dem i rigeligt med vand, til de er møre. Kogetid cirka 40 minutter.
  • Blend de kogte Ingrid-ærter og mandlerne i en foodprocessor, til de er helt ensartede uden klumper.
  • Pisk æggeblommerne og sukkeret til massen er en luftig æggesnaps.
  • Smelt smørret og rør det i æggesnapsen, når smøret er fingerlunt.
  • Rør hvedemelet og Ingrid-ærte/mandel-massen i æggesnapsen.
  • Dejen hældes i en smurt springform. Springformen bør være i størrelsen 24 eller 26 cm i diameter.
  • Bag kagen i ovnen ved 175 grader varmluft i en halv time. Placer den derefter på en rist til afkøling.
  • Smelt chokoladen, og hæld den ud over kagen. Lad chokoladen køle af.
  • Pisk fløde, vaniljepulver og ahorns sirup til en flødeskumscreme.
  • Pynt den afkølede kage med flødeskumscremen og friske bær.
  • Server og nyd, Velbekomme.

Opskriften er udviklet og skrevet af Mikkeline Wennerberg Larsen