Dejlig sommer tærte, der både ser godt ud og smager himmelsk. Ingrid-ærterne giver tærten en dejlig fugt og tyngde der fint afbalanceres med bærerne på toppen.
Ingredienser
- 6 æggeblommer
- 200 gram sukker
- 150 gram hvedemel
- 200 gram smør
- 110 gram mandler
- 75 gram Ingrid-ærter (rå vægt)
- En plade chokolade efter eget ønske
- En kvart liter piskefløde
- En teske vaniljepulver
- En teske ahornsirup
- Jordbær
- Blå
- Hindbær
Fremgangsmåde
Dag 1.
- Sæt Ingrid-ærterne i blød natten over. Husk at lægge Ingridærterne i rigeligt vand, da de svulmer op til dobbelt størrelse
Dag 2.
- Hæld vandet fra Ingrid-ærterne, skyl dem og kog dem i rigeligt med vand, til de er møre. Kogetid cirka 40 minutter.
- Blend de kogte Ingrid-ærter og mandlerne i en foodprocessor, til de er helt ensartede uden klumper.
- Pisk æggeblommerne og sukkeret til massen er en luftig æggesnaps.
- Smelt smørret og rør det i æggesnapsen, når smøret er fingerlunt.
- Rør hvedemelet og Ingrid-ærte/mandel-massen i æggesnapsen.
- Dejen hældes i en smurt springform. Springformen bør være i størrelsen 24 eller 26 cm i diameter.
- Bag kagen i ovnen ved 175 grader varmluft i en halv time. Placer den derefter på en rist til afkøling.
- Smelt chokoladen, og hæld den ud over kagen. Lad chokoladen køle af.
- Pisk fløde, vaniljepulver og ahorns sirup til en flødeskumscreme.
- Pynt den afkølede kage med flødeskumscremen og friske bær.
- Server og nyd, Velbekomme.
Opskriften er udviklet og skrevet af Mikkeline Wennerberg Larsen