Grøn Quinoa salat

Grønkåls quinoa salat prydet med granatæblekernerne og feta, giver dit måltid et friskt pift. Denne ret egner sig som en hovedrets anretning, og kan derfor blot serveres med fx et stykke fisk eller stegt kylling. 

Opskriften er til fire personer.

Ingredienser

  • 150 gram quinoa (rå vægt)
  • 250 gram grønkål (svarer cirka til en pose fintsnittet grønkål)
  • 2 avokadoer
  • 200 gram feta
  • ½ agurk
  • 1 granatæble

Dressing

  • Olivenolie
  • Balsamicoeddike
  • Honning eller sukker
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  • Skyl quinoaen grundigt, og kog i 10-12 minutter. Dræn quinoaen og skyl den under rindende koldt vand, inden den lægges i en skål.
  • Hæld grønkålen i en skål. Hvis du har købt hel grønkål, bør det vaskes inden det finsnittes.
  • Skær avokadoen i små tern, og gør ligeså med den halve agurk. Læg disse i salatskålen.
  • Smuldr fetaen i salatskålen.
  • Halver granatæblet, og befri kernerne, som derefter vendes ned i salaten.
  • Bland en dressing bestående af olivenolie, balsamicoeddike, honning, salt og peber. Forholdende er meget varierende, og du bør derfor smage den efter, så den passer til din smag.
  • Hæld dressingen over salaten, og bland det hele forsigtigt sammen.
  • Server på et pænt fad, Velbekomme

Opskriften er udviklet og skrevet af Mikkeline Wennerberg Larsen

Se alle opskrifter
Vi anbefaler

Det Levende Køkken

Tag del i en kulinarisk rejse, hvor hver opgave, fra at skrælle en kartoffel til at bage en tærte, bliver en mulighed for at lære og udvikle sig. 'Det Levende Køkken' i Østermarie er mere end madlavning; det er et fællesskab, der inspirerer til personlig udviking og skaber livslange venskaber.

Her får du modet til at prøve nye ting, uanset om du er nybegynder eller erfaren kok. Lær at lave mad med produkter fra Food Bornholm, og bliv inspireret til en sundere og sjovere hverdag med mad.

Læs mere
image