Frikadeller med Anicialinser

Den traditionelle danske frikadelle piftes her op med de bornholmske anicialinser. Linserne giver frikadellerne et bid, vi ofte har savnet. Lad de traditionelle frikadeller træde ind i nutiden, med tilføjelsen af anicialinser.

Opskriften egner sig til fire personer, hvor tilbehør serveres til.

Ingredienser

  • 300 gram hakket kalv & svinekød
  • 100 gram anicialinser (rå vægt)
  • 1 æg
  • 1 teske salt
  • 45 gram hvedemel
  • 1 lille løg
  • 1,5 dl mælk
  • Knivspids peber
  • En god smørklat til stegning

Fremgangsmåde

  • Kog anicialinserne i 30 minutters tid, til de er lettere udkogte. Dræn dem, og lad dem stå i en sigte og dryppe af, indtil de skal anvendes.
  • Ælt kødet sejt i hånden eller i en røremaskine, sammen med saltet. Lad det stå i fem minutters tid.
  • Hak løget fint. Hvis man ikke bryder sig om løgstykker i frikadellerne, så kan man blende dem i en foodprocessor, eller rive løget på et rivejern.
  • Rør æg, hvedemel og mælk i kødet.
  • Rør derefter peber, løg og anicialinserne i kødet. Hvis man ikke bryder sig om at der er hele anicialinser i frikadellerne, så kan man blende dem, inden de kommes i.
  • Frikadellerne formes i håndfladen med en ske, og steges i rigeligt smør.
  • Server varme, Velbekomme.

Opskriften er udviklet og skrevet af Mikkeline Wennerberg Larsen

Se alle opskrifter
Vi anbefaler

Det Levende Køkken

Tag del i en kulinarisk rejse, hvor hver opgave, fra at skrælle en kartoffel til at bage en tærte, bliver en mulighed for at lære og udvikle sig. 'Det Levende Køkken' i Østermarie er mere end madlavning; det er et fællesskab, der inspirerer til personlig udviking og skaber livslange venskaber.

Her får du modet til at prøve nye ting, uanset om du er nybegynder eller erfaren kok. Lær at lave mad med produkter fra Food Bornholm, og bliv inspireret til en sundere og sjovere hverdag med mad.

Læs mere
image