Den traditionelle danske frikadelle piftes her op med de bornholmske anicialinser. Linserne giver frikadellerne et bid, vi ofte har savnet. Lad de traditionelle frikadeller træde ind i nutiden, med tilføjelsen af anicialinser.
Opskriften egner sig til fire personer, hvor tilbehør serveres til.
Ingredienser
- 300 gram hakket kalv & svinekød
- 100 gram anicialinser (rå vægt)
- 1 æg
- 1 teske salt
- 45 gram hvedemel
- 1 lille løg
- 1,5 dl mælk
- Knivspids peber
- En god smørklat til stegning
Fremgangsmåde
- Kog anicialinserne i 30 minutters tid, til de er lettere udkogte. Dræn dem, og lad dem stå i en sigte og dryppe af, indtil de skal anvendes.
- Ælt kødet sejt i hånden eller i en røremaskine, sammen med saltet. Lad det stå i fem minutters tid.
- Hak løget fint. Hvis man ikke bryder sig om løgstykker i frikadellerne, så kan man blende dem i en foodprocessor, eller rive løget på et rivejern.
- Rør æg, hvedemel og mælk i kødet.
- Rør derefter peber, løg og anicialinserne i kødet. Hvis man ikke bryder sig om at der er hele anicialinser i frikadellerne, så kan man blende dem, inden de kommes i.
- Frikadellerne formes i håndfladen med en ske, og steges i rigeligt smør.
- Server varme, Velbekomme.
Opskriften er udviklet og skrevet af Mikkeline Wennerberg Larsen