Frikadeller med Anicialinser

Den traditionelle danske frikadelle piftes her op med de bornholmske anicialinser. Linserne giver frikadellerne et bid, vi ofte har savnet. Lad de traditionelle frikadeller træde ind i nutiden, med tilføjelsen af anicialinser.

Opskriften egner sig til fire personer, hvor tilbehør serveres til.

Ingredienser

  • 300 gram hakket kalv & svinekød
  • 100 gram anicialinser (rå vægt)
  • 1 æg
  • 1 teske salt
  • 45 gram hvedemel
  • 1 lille løg
  • 1,5 dl mælk
  • Knivspids peber
  • En god smørklat til stegning

Fremgangsmåde

  • Kog anicialinserne i 30 minutters tid, til de er lettere udkogte. Dræn dem, og lad dem stå i en sigte og dryppe af, indtil de skal anvendes.
  • Ælt kødet sejt i hånden eller i en røremaskine, sammen med saltet. Lad det stå i fem minutters tid.
  • Hak løget fint. Hvis man ikke bryder sig om løgstykker i frikadellerne, så kan man blende dem i en foodprocessor, eller rive løget på et rivejern.
  • Rør æg, hvedemel og mælk i kødet.
  • Rør derefter peber, løg og anicialinserne i kødet. Hvis man ikke bryder sig om at der er hele anicialinser i frikadellerne, så kan man blende dem, inden de kommes i.
  • Frikadellerne formes i håndfladen med en ske, og steges i rigeligt smør.
  • Server varme, Velbekomme.

Opskriften er udviklet og skrevet af Mikkeline Wennerberg Larsen