Belugalinse brød

Proteinrigt franskbrød, der smager lige så godt dagen det er bagt som to dage senere. 

Opskriften er til ét franskbrød.

Ingredienser

  • 25 gram gær
  • 5 dl vand
  • 100 gram belugalinser (rå vægt)
  • 2,5 teske salt
  • 500 gram hvedemel
  • 250 gram Ølandshvedemel

Fremgangsmåde

  • Belugalinserne skylles og koges i rigeligt vand, indtil de er møre (cirka 25 minutter). Når de er kogt, drænes de for vand
  • Gæren opløses i vand, og tilføjes til en røremaskine sammen med hvedemel og Ølandshvedemel. Kør røremaskinen i fem minutter, til dejen samler sig.
  • Tilføj nu saltet og de kogte belugalinser, og lad røremaskinen køre yderligere fem minutter.
  • Lad dejen stå og hvile i to timers tid.
  • Forvarm ovnen på 200 grader varmluft.
  • Form den hævede dej med hænderne eller en brød-dejskraber. Lav et langt snit på toppen af dejen med en skrap kniv, for at undgå at dejen sprækker når den hæver i ovnen.
  • Bag brødet i ovnen i 30 minutter, og lad den derefter stå til afkøling på en rist.
  • Server med et godt lag smør, Velbekomme.

Opskriften er udviklet og skrevet af Mikkeline Wennerberg Larsen

Se alle opskrifter
Vi anbefaler

Det Levende Køkken

Tag del i en kulinarisk rejse, hvor hver opgave, fra at skrælle en kartoffel til at bage en tærte, bliver en mulighed for at lære og udvikle sig. 'Det Levende Køkken' i Østermarie er mere end madlavning; det er et fællesskab, der inspirerer til personlig udviking og skaber livslange venskaber.

Her får du modet til at prøve nye ting, uanset om du er nybegynder eller erfaren kok. Lær at lave mad med produkter fra Food Bornholm, og bliv inspireret til en sundere og sjovere hverdag med mad.

Læs mere
image