Proteinrigt franskbrød, der smager lige så godt dagen det er bagt som to dage senere.
Opskriften er til ét franskbrød.
Ingredienser
- 25 gram gær
- 5 dl vand
- 100 gram belugalinser (rå vægt)
- 2,5 teske salt
- 500 gram hvedemel
- 250 gram Ølandshvedemel
Fremgangsmåde
- Belugalinserne skylles og koges i rigeligt vand, indtil de er møre (cirka 25 minutter). Når de er kogt, drænes de for vand
- Gæren opløses i vand, og tilføjes til en røremaskine sammen med hvedemel og Ølandshvedemel. Kør røremaskinen i fem minutter, til dejen samler sig.
- Tilføj nu saltet og de kogte belugalinser, og lad røremaskinen køre yderligere fem minutter.
- Lad dejen stå og hvile i to timers tid.
- Forvarm ovnen på 200 grader varmluft.
- Form den hævede dej med hænderne eller en brød-dejskraber. Lav et langt snit på toppen af dejen med en skrap kniv, for at undgå at dejen sprækker når den hæver i ovnen.
- Bag brødet i ovnen i 30 minutter, og lad den derefter stå til afkøling på en rist.
- Server med et godt lag smør, Velbekomme.
Opskriften er udviklet og skrevet af Mikkeline Wennerberg Larsen