Belugalinse brød

Proteinrigt franskbrød, der smager lige så godt dagen det er bagt som to dage senere. 

Opskriften er til ét franskbrød.

Ingredienser

  • 25 gram gær
  • 5 dl vand
  • 100 gram belugalinser (rå vægt)
  • 2,5 teske salt
  • 500 gram hvedemel
  • 250 gram Ølandshvedemel

Fremgangsmåde

  • Belugalinserne skylles og koges i rigeligt vand, indtil de er møre (cirka 25 minutter). Når de er kogt, drænes de for vand
  • Gæren opløses i vand, og tilføjes til en røremaskine sammen med hvedemel og Ølandshvedemel. Kør røremaskinen i fem minutter, til dejen samler sig.
  • Tilføj nu saltet og de kogte belugalinser, og lad røremaskinen køre yderligere fem minutter.
  • Lad dejen stå og hvile i to timers tid.
  • Forvarm ovnen på 200 grader varmluft.
  • Form den hævede dej med hænderne eller en brød-dejskraber. Lav et langt snit på toppen af dejen med en skrap kniv, for at undgå at dejen sprækker når den hæver i ovnen.
  • Bag brødet i ovnen i 30 minutter, og lad den derefter stå til afkøling på en rist.
  • Server med et godt lag smør, Velbekomme.

Opskriften er udviklet og skrevet af Mikkeline Wennerberg Larsen