1 spsk spidskommen
1 spsk koriander
2 Iøg
4 fed hvidløg
4 stængler bladselleri
1 dåse tomatpure
1 dåse hakkede tomater
100 g squash, groftrevet
1 tsk stødt gurkemeje
2 spsk ingefær
½ rød chili
1 tsk røget paprika
1 ½ I. grøntsagsbouillon
1dl (ca. 90g) tørrede Ingridærter
100 g røde linser
saften af ½ citron
olie til stegning
salt og peber
Dagen før eller mindst 12 timer før: læg Ingrid ærter i blød i rigeligt koldt vand.
Lige før start: Kasser udblødningsvand fra Ingrid ærter og sæt dem til side.
Rist spidskommen og koriandermed lidt olie i en gryde. Tilsæt løg og hvidløg og sauter til løgene bliver bløde.
Tilsæt bladselleri, tomatpure, hakkede tomater, squash, gurkemeje, ingefær, chili, røget paprika, grøntsagsbouillontern + vand samt Ingrid ærter og røde linser.
Varm op til kogepunktet- rør af og til - og lad suppen simre i ca. 35-45 minutter til ærter og linser er møre.
Smag til med citronsaft, salt og peber og server den rygende varmesuppe, med et brydebrød med krydderurter.
Tag del i en kulinarisk rejse, hvor hver opgave, fra at skrælle en kartoffel til at bage en tærte, bliver en mulighed for at lære og udvikle sig. 'Det Levende Køkken' i Østermarie er mere end madlavning; det er et fællesskab, der inspirerer til personlig udviking og skaber livslange venskaber.
Her får du modet til at prøve nye ting, uanset om du er nybegynder eller erfaren kok. Lær at lave mad med produkter fra Food Bornholm, og bliv inspireret til en sundere og sjovere hverdag med mad.