1-2 røde chilier
2 fed hvidløg
2 mellemstore løg
1 dåse kokosmælk
8 dl. vand
5 dl. røde linser
2 tsk. gurkemeje
2 tsk. Garam masala
Lidt bouillon
Olie eller kokosfedt til stegning
Rens og hak løg og chilli og svits i lidt olie eller kokosfedt, og tilsæt krydderier.
Sæt linserne i blød i koldt vand 10 min. og vask dem. Hæld vandet fra.
Kom linser og resten af ingredienserne i gryden med løg og krydderier og lad det simre til linserne er udkogte. Rør med jævne mellemrum i gryden, så linserne ikke sætter sig fast i bunden af gryden. Hvis linserne har stået i blød brænder de ikke så nemt fast.
Smag til og lad gerne retten stå og trække et par timer.
Det er afgørende at det er en ordentlig billion , derfor bruger jeg gerne Harbemare. Ligeledes at masala krydderiet er af god kvalitet . Man skal altid smage sig frem.
De røde splitlinser er dem der er lettest at arbejde med. Bruges de bornholmske, så skal de nok stå lidt længere i blød og der skal nok bruges lidt mere gurkemeje.
Tag del i en kulinarisk rejse, hvor hver opgave, fra at skrælle en kartoffel til at bage en tærte, bliver en mulighed for at lære og udvikle sig. 'Det Levende Køkken' i Østermarie er mere end madlavning; det er et fællesskab, der inspirerer til personlig udviking og skaber livslange venskaber.
Her får du modet til at prøve nye ting, uanset om du er nybegynder eller erfaren kok. Lær at lave mad med produkter fra Food Bornholm, og bliv inspireret til en sundere og sjovere hverdag med mad.