Appelsinbites med quinoa, ingridærter og chokolade
Du skal bruge:
· 140 g kogte Ingridærter
· 50 g rå quinoa – kog og brug det hele
· 150 g flormelis
· 100 g smør
· 3 æg
· 100 g chokolade
· 50 g mandler
· 150 g hvedemel
· 1 økologisk appelsin
Sådan gør du:
Læg Ingridærter i blød i mindst 8 timer. Hæld vandet fra og kog i 25 min. i rigeligt vand.
Kog quinoa i 15 minutter.
Rør flormelis og smør sammen. Tilsæt et æg ad gangen – bland mellem hvert æg.
Hak chokolade og mandler og vend det i dejen. Vend mel i dejen.
Vask appelsinen – skær top og bund af, skær resten i grove stykker og hæld det i en blender. Hæld Ingridærter i blenderen med appelsinen - blend til en konsistens som hummus.
Vend appelsin/ingridærte-massen i dejen. Vend afkølet quinoa i dejen.
Hæld dejen i en bradepande på cirka 20*30 cm eller en springform. Bages i 40 min ved 200 o C.
Tag del i en kulinarisk rejse, hvor hver opgave, fra at skrælle en kartoffel til at bage en tærte, bliver en mulighed for at lære og udvikle sig. 'Det Levende Køkken' i Østermarie er mere end madlavning; det er et fællesskab, der inspirerer til personlig udviking og skaber livslange venskaber.
Her får du modet til at prøve nye ting, uanset om du er nybegynder eller erfaren kok. Lær at lave mad med produkter fra Food Bornholm, og bliv inspireret til en sundere og sjovere hverdag med mad.